
سختگیری والدین در امور مذهبی فرزندان
در مورد نماز یا حجاب سخت گیری یا تذکرهای مکرر نداشته باشید که نتیجه عکس می دهد. خودتان دائما نماز اول وقت و با توجه اقامه کنید. با افراد اهل نماز و حجاب مؤانست و رفت و آمد داشته باشید. خصوصا دوستانش خیلی مهم هستند. در مورد خدا و نعمت های الهی در منزل مطالعه و گفتگو کنید. گاهی با تمرین «محرومیت» بیشتر به قدر و قیمت نعمت های خدا توجه کنید.
مثلا یک ساعت چشمانتان را ببندید و در منزل با چشمان بسته به اموراتتان بپردازید تا قدر نعمت بینایی رو بدانید. و سپس برای شکر نعمت اقدام کنید و اموری از این دست که به عمق بخشی به اندیشه دینی کمک می کند.
بعد ببینید آیا این کارها تاثیری بر نماز و حجاب فرزندتان داره یا خیر؟
تکرار و پیگیری مکرر والدین نسبت به عبادات فرزند اگر اصولی و محبت آمیز نباشد اولا بچه ها را از عبادت زده می کند. دوما رابطه والدین با فرزند را خدشه دار می کند. و سوما بچه ها از روی ریا و تظاهر به انجام عبادت می پردازند تا از شر تکرارهای والدین خلاص بشوند و این خیلی خطرناک تر از انجام ندادن تکلیف است.
حجاب و پوشش اسلامی ازجمله دستورات الهی است که شامل این اصل کلی میشود. خدای متعال امر به حجاب و داشتن پوشش کرده اما نکتهی در خور توجه این است که چگونه و به چه شیوهای باید آن را به فرزندان خود آموزش دهیم؟ با خشونت و سختگیری شدید یا با رأفت و مهربانی؟
از عمده مسائلی که امروزه در جامعۀ ما دیده می شود، مسأله دین گریزی، است. چه عواملی باعث می شود افراد نسبت به دین فاصله بگیرند.
- شناخت کم
- برداشت غلط یا سطحی از دین
- احساس مانعیت و محدود بودن دین
- فقدان یا عدم دسترسی به الگوهای مناسب
- برخورد تند و سرزنش های افراطی
- عدم ارضای نیازها
برای تربیت دختران نسبت به رعایت پوشش اسلامی باید آن ها را از کودکی و به کمک شیوۀ صحیح عاطفی و توجیه منطقی با حجاب آشنا کرد، بدون آنکه اطلاعات و نگرشهای غلط اجتماعی را به آن ها منتقل کنیم، زیرا نه تنها تهدید، خشونت و سرزنش در سنین بالاتر چارهساز نیست بلکه به گریز و دوری از اسلام و سایر قوانین اسلامی نیز منجر خواهد شد.
مطالب مرتبط با خیریه گلستان علی(ع): آشنایی با گلستان علی – نشانی ها و اطلاعات تماس
جهت کسب اطلاعات بیشتر از مطالب عنوان شده، روی آنها کلیک نمایید.