
خیر و نیکوکار گرامی دکتر عباس مصلی نژاد
زندگی نامه خیر و نیکوکار گرامی دکتر عباس مصلی نژاد
دکتر عباس مصلی نژاد در شهر آبادان دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی را در دبستان مهرگان به پایان رساند و دوره متوسطه را در دبیرستان البرز تهران گذراند. سپس در رشته های اقتصاد، مهندسی راه و ساختمان و علوم سیاسی، تحصیلات عالی را پی گرفت. این خیّر نیکوکار و استاد دانشگاه تهران، بیش از ۵۰ مدرسه ساخته است.
مدارس نمونه بنیاد مصلی نژاد در مقاطع مختلف تحصیلی به نام های آرمیتا، آرمینه، آریو و مهشید (هم نام دختران وی) می باشد. همچنین آموزشکده و هنرستان پسرانه و سالن اجتماعات آریو مصلی نژاد و دبیرستان های پسرانه حضرت محمد (ص) و حضرت علی (ع) در مشهد، به همت این خیّر مدرسه ساز احداث و تجهیز شده، و با نظارت بنیاد مصلی نژاد از سوی آموزش و پرورش اداره می شود.
دکترعباس مصلی نژاد، اکنون مدیر عامل ((بنیاد فرهنگی مصلی نژاد)) و عضو هیاًت مدیره ((مجمع خیّرین کشور)) است. پیش از طرح توسعه آستان، ضریح فولادی مرقد مطهر امامزاده طاهر (ع)، همان ضریح پیشین امامزاده حمزه (ع) بود که زمان ساخت آن به عصر ناصری بر می گردد. این ضریح اگرچه به لحاظ تاریخی ارزشمند بود، اما کیفیت لازم را نداشت و لازم بود که ضریحی از جنس نقره و طلا برای این امامزاده تهیه شود. دکتر مصلی نژاد به دلیل علاقه بسیار به امامزاده طاهر (ع)، تامین هزینه های ساخت ضریح پیش قدم شد.
در طرح جدید، ضریحی از جنس نقره ساخته و در روز مباهله (۲۴ ذی حجه ۱۴۲۲ق/ اسفند ۱۳۸۰) نصب شد. در این ضریح، ۴۸۰ کیلوگرم برنج و مس به کار رفته و در برخی قسمت های آن، از آب کاری طلا استفاده شده است. سوره مبارکه ((هل اتی)) واشعار محتشم کاشانی با خط مینا به رنگ سبزو لاجوردی بر این ضریح مطهر نقش بسته است.
بخش عمده ای از هزینه ضریح در حال ساخت حضرت عبدالعظیم (ع) نیز از سوی آقای دکتر مصلی نژاد پرداخت شده است.همچینین ایشان مبلغ یکصد میلیون تومان برای کمک به ساخت دبیرستان حکمت (متعلق به مجموعه آموزشی حکمت نبوی حضرت عبدالعظیم (ع) پرداخت نموده است.
او اهل از خود گفتن نیست اما در خصوص انگیزه اش از مدرسه سازی می گوید: همه شاید این سوال برایشان پیش بیاید که چرا مدرسه سازی را انتخاب کرده ام و من به عنوان عضو کوچکی از جامعه خیرین مدرسه ساز باید بگویم، امروز مدرسه به عنوان یک مسئله در کشور مطرح است و تلاش برای رفع فرسودگی وحرکت درجهت استاندارد سازی فضاهای آموزشی یک ضرورت است و جامعه خیرین با تکیه بر لزوم حل مشکل نبود مدارس استاندارد در کشور، پای در این راه گذاشته و سعی در از میان برداشتن آن را دارد. من بسیار خوشحال هستم که باردیگر توانستم ساخت یک مدرسه دیگر را آغاز کنم. همه بچههایی که در پی دانش و علم هستند، فرزندان من و خانواده آنها نیز خانواده من هستند و او با این عقیده، وقتی مورد استقبال اولیای دانشآموزان و معلمان و دیگر کسانی که دورش جمع میشوند، قرار میگیرد، با خوشرویی آنها را خانواده خود خطاب میکند.
این خیر نیک اندیش ادامه می دهد : هدف من برای انجام امور آموزشی و فرهنگی، ثروتاندوزی نیست و از اینکه ثروت مالی را به ثروت فیزیکی احداث مدرسه و واحدهای آموزشی انتقال دادهام، در جهت توسعه نیروی انسانی کارآمد و متعهد بوده و تأسیس بنیاد مصلینژاد از همان ابتدا به عنوان بنیادی غیرسیاسی و غیرتجاری و به صورت عامالمنفعه انجام شده.
دکتر مصلینژاد با اشاره به اینکه هدف بنیاد مصلینژاد، بالا بردن سطح کمی و کیفی مقاطع مختلف تحصیلی درکشور است، بیان می کند: ایجاد امکانات رایگان تحصیلی و رشد و شناسایی و شکوفایی استعدادهای دانشآموزان و ترویج فضایل اخلاقی و اسلامی از جمله اولویتهای بنیاد فرهنگی مصلینژاد است و علاوه بر این مشهد مقدس و چند شهر دیگر که در مجموع 38 فضای آموزشی را در اختیار آموزش و پرورش قرار دادهایم 12 فضا هم در اختیار آموزش عالی قرار دارد که امیدواریم این فضاها با همان اهداف مورد نظر همه ساله افزایش پیدا کند.
وی در مورد معلمان می گوید: آنها کسانی هستند که ما را پرورش دادهاند و آنقدر خود را مسئول میدانند که از خانواده خود گذشتهاند تا بچههای این مرز و بوم را سر و سامان ببخشند وکارشان قابل تقدیر است و ما باید در مقابل آنها سرتعظیم فرو آورده دستهای پرمهرشان را که بر سر فرزندان ما و ما کشیدهاند، بوسه باران کنیم.
او از دانشآموزان میخواهد خوب درس بخوانند، زیرا چرخهای آینده کشور با دستان پرتوان آنها اداره میشود.
این خیر نیک اندیش در پایان می گوید: در ابتدا عشق به حق و بعد عشق به آدم ها، عشق به داشتن ها، عشق به گفتن ها، عشق به خوبی ها، عشق به سعادت، عشق به معرفت و در نهایت عشق به موفقیت مجموعه انگیزه های من برای بودن و ادامه زندگی است.